Sreda, 16.5.2012.

 

Nikolić: Kazniti DS, Tadić: Nikolićeva politika opasna

Nikolić: Kazniti DS, Tadić: Nikolićeva politika opasna

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika Srbije Tomislav Nikolić pozvao je u sredu uveče birače da glasaju za njega i da, zbog loših rezultata, kazne Demokratsku stranku i njenog kandidata Borisa Tadića, koji je uzvratio da je Nikolićeva politika opasna i nepredvidljiva i da je on izmislio kradju izbora.

Nikolić je u TV duelu na Radio-televiziji Srbije optužio Tadića i njegove saradnike da "nekontrolisano rade šta hoće" i optužio vlast za izbornu kradju, a Tadić odbacio optužbe rekavši Nikoliću da je izmislio optužbe.

Tadić je Nikoliću rekao da je kradju glasova izmislio zbog taktičkih razloga da bi pred drugi krug izbora preokrenuo atmosferu koja bi trebalo da donese novu dinamiku izbora.

Nikolić je podsetio na Tadićeva obećanja sa izbora održanih 2008. godine o 200.000 novih radnih mesta i 1.000 evra po akciji, najveće plate u regionu od 720 evra, a danas su 320 evra.

Tadić je naveo da prihvata da je nezaposleno 200.000 ljudi više, ali da su prethodni izbori održani 2008. godine, pre izbijanja ekonomske krize.