Sreda, 21.3.2012.

 

Odbor o Kosovu bez Bogdanovića i Stefanovića

BEOGRAD, 21. marta 2012. (Beta) - Članovi skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju raspravljali su u sredu o pregovorima sa Prištinom održanim od 22. do 24. februara u Briselu, bez prisustva resornog ministra Gorana Bogdanovića i šefa Pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanovića.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragovović obavestio je članove tog tela da su ministar za Koosvo i Metohiju Goran Bogdanović i Borko Stefanović obavestili Odbor da nisu u mogućnosti da prisustvuju sednici.

Boislav Stefanović je u dopisu koji je pročitao Kragović, naveo da ne može da informiše članove tog skupštinskog tela o pregorima sa Prištinom održanim od 22. do 24. februara u Briselu, pošto Vlada Srbije još nije usvojila izveštaj Pregovaračkog tima.

"Njima je očigledno skupština i odbor nešto što može da se odlaže u nedogled", ocenio je Kragović.

Poslanik Demokratske stranke Dragiša Djaković rekao je da je nepojavljivanje predstavnika vlade Srbije na sednici u sredu "slika i prilika odnosa Srbije prema Kosovu i Metohiji".

Poslanik Demokratske stranke Srbije Vladimir Milentijević rekao je da se država odriče Kosova i Metohije i da to više niko ne skriva.